goed verzekerd: 5 tips

Om zeker te zijn dat je goed verzekerd bent op vlak van tandverzekering, is het raadzaam rekening te houden met enkele eenvoudige tips die we hieronder met jou delen:

  1. Indien je nog niet over een tandverzekering beschikt, begin dan met te vergelijken wat jij juist verwacht, en wat je daarvoor als premie wil betalen. Zo kom je uit op een goede tandverzekering voor jouw situatie voor minimum 1 jaar.
  2. Vergelijk elk jaar (op het einde van het lopende, of in het begin van het nieuwe jaar) de polisvoorwaarden van je tandverzekering. Het gebeurt wel vaker dat er wijzigingen hebben plaatsgevonden ten opzichte van het voorbije jaar. Dient hier vermeld te worden dat de wijziging veelal in het voordeel van de verzekeraar zal zijn?
  3. Tandverzekering staan er om gekend om bepaalde ingrepen pas terug te betalen na een door hen bepaalde wachttijd. Wees daar alert op.
  4. Durf aan je tandarts te vragen of er op middellange termijn (1 of 2 jaar) bepaalde ingrepen dreigen nodig te zijn. Zo ja, stem je verzekering daar dan tijdig op af. Zie ook vorige tip.
  5. Start tijdig met een aanvullende tandverzekering. Naarmate je leeftijd stijgt, stijgt ook de instappremie. Mogelijks is er ook een leeftijdsgrens van toepassing.

Plaats een reactie