Tandverzekering prijzen

Bij het vergelijken van verschillende tandverzekeringen vormt de prijs vaak een belangrijk aspect. Net zoals bij andere verzekeringsproducten, zal de prijs van de ene tandverzekering ook sterk hoger liggen dan die van een andere.

Het grote verschil in prijs voor deze tandverzekeringen zal voornamelijk te wijten zijn aan het verschil in dekking, maar vaak ook door een verschil in klantenservice. Denk dan bijvoorbeeld aan de terugbetalingsperiode, het op de hoogte houden over het verloop van jouw dossier, hoe eenvoudig zijn ze bereikbaar… Dergelijke zaken gaan hun invloed hebben op de premie.

Wat is de goedkoopste tandverzekering?

Deze vraag komt regelmatig naar boven, maar het antwoord erop is minder objectief. Men moet zich namelijk de vraag stellen of men gewoon over een tandverzekering wil beschikken tegen de laagst mogelijke prijs, of willen we gedekt zijn voor een aanzienlijk deel van de kosten op het moment dat we effectief beroep moeten doen op de tandverzekering?

Als in de goedkoopste tandverzekering meerdere plafonds en uitsluitingen opgenomen zijn, heeft het weinig zin om hiervoor te betalen. Dan heb je namelijk een verzekering die amper dekking biedt eens je ze nodig hebt.

Wat is de prijs van een tandverzekering?

Om de totale prijs van een bepaalde tandverzekering te verkrijgen dien je steeds een individuele aanvraag in te dienen bij de verzekeraar. Zij hanteren namelijk verschillende criteria die elk hun invloed hebben op de totale prijs.

Prijzen opvragen kan vandaag heel eenvoudig online. Het voordeel is dat je al snel verschillende plannen kan gaan vergelijken.

Bij het vergelijken van die verschillende tandverzekeringen is het dan ook beter om de prijs/kwaliteitverhoudingen af te wegen tegen elkaar. Zo kom je uiteindelijk uit op verschillende plannen die elkaar in evenwicht houden en waarvan je weet dat er voldoende dekking zal zijn.